Några korta frågor till Michael Sandkvist

Femte person som ansluter sig till gänget som ska springa runt Gotland är Michael Sandkvist. Jag ställde några snabba frågor till Michael. Känns så roligt att ytterligare en spännande och ödmjuk löpare har hittat till loppet.   

(Gotland Run 511k) – Vad har du för bakgrund som löpare? 

(Michael)Jag började springa ultra 2017.  Tog mig igenom Jättelångt 70 km längs Roslagsleden och var heeelt slut efteråt. Tänkte då att det är omöjligt att springa längre än så. Men längtan efter mer och längre växte så sen dess har jag bla gjort mig förtjänt av guldringen på Kullamannen, sprungit UTMB & CCC och gjort Roslagsleden både norr till söder och tvärtom. 

(Gotland Run 511k) Hur planerar du lösa mat och sömn på Gotland Run 511k? Tar du det som det kommer och äter och sover när du måste eller lägger du upp en plan redan nu hemma framför datorn? 

(Michael) – Tanken är att försöka få till sömnvila på dom Angel Stations som finns längs med banan. Men det beror ju på vilket väder vi får också så jag tycker det är svårt att planera det så här långt innan. 

Mat kan man ju inte köra på känsla så det kräver noga planering med var det finns möjlighet att fylla på med energi och vilka öppettider dom ställena har. 

(Gotland Run 511k) – Hur tränar du inför GR511k? 

(Michael) – Tänker typ bara på time on feet just nu. Spelar egentligen ingen roll hur många km jag kommer utan hur många timmar jag är ute. Blir en del träning i backe också för det tror jag att man har nytta av oavsett vilken typ av utmaning man ska göra i ett par löparskor.

Har en startplats till Jättelångt i helgen så det kommer bli ett perfekt långpass inför GR511k. 

(Gotland Run 511k) – Vad tror du kommer vara din främsta styrka för att ta dig ett helt varv runt ön?

(Michael) – Skulle nog säga det mentala. Att fortsätta fast varenda del av din kropp ber dig att sluta. 

(Gotland Run 511k) – Vad ser du mest fram emot med loppet?

(Michael) – Ultrabubblan! Älskar att vara i den. Man har så mycket tankar, stress och måsten i livet men att kunna lämna allt det bakom sig och bara fokusera på det man gör här och nu är otroligt meditativt tycker jag. Ser också fram emot att få träffa hela gänget som jag ska göra det här tillsammans med. Vilket häftigt äventyr vi kommer vara med om

(Gotland Run 511k) – Stort tack för att du tog dig tid att svara på frågorna. Ser verkligen fram emot att få träffa dig på Gotland i sommar. Lycka till med de sista förberedelserna såväl de materiella, fysiska och mentala!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *